top of page
  • Writer's pictureLaura Pullinen

Miksi aluevaaleista kannattaa kiinnostua?

Ai, onko nyt jotkut vaalit? Mitkä vaalit nää nyt on? Ketä näissä vaaleissa pitäisi äänestää?


Ymmärrän hyvin, että aluevaalit aiheuttavat hämmennystä sillä ovathan nämä vaalit hieman erikoiset. Niistä on hankala saada otetta. Kaikki on vielä hieman epämääräistä, rakenteet keskeneräisiä ja kuntavaaleistakin on niin vähän aikaa.


Mutta vetoan sinuun – nämä vaalit on todella tärkeät. Hyvinvointialueella päätetään siitä, miten ne palvelut järjestetään, joita tarvitaan silloin, kun hätä on suurin. Ennaltaehkäisevistä toimista, joilla varmistetaan, ettei pitkiä hoitoketjuja edes tarvittaisi. Palveluista, jotka varmistavat, ettei yksikään putoa turvaverkon ulkopuolelle. Kiirepäivystyksistä, mielenterveyspalveluista, lastensuojelusta. Hammaslääkärien jonoista, neuvolapalveluista ja koulupsykologeista ja -kuraattoreista. Ja monesta muusta – jopa elintärkeästä.


Nämä vaalit koskettavat meitä kaikkia.

Voi tuntua siltä, että eivät nämä vaalit kosketa minua, minullahan on työterveys tai YTHS tai jotain muuta. Minullakin on! Mutta nämä vaalit koskettavat meitä kaikkia. Siitä demokratiassa on kyse – ei pelkästään siitä, mitä jokin päätös antaa itselle tai ottaa itseltä. Vaan siitä, miten meidän yhdessä ylläpitämät, kaikille kuuluvat palvelut järjestetään. Siitä, että ne järjestetään vastuullisesti, yhdenvertaisesti ja inhimillisesti, ennaltaehkäisevästi.


Muistathan äänestää näissäkin vaaleissa.


Ennakkoäänestys kotimaassa 12.–18.1.2022. Vaalipäivä su 23.1.2022.

Comments


bottom of page