top of page
  • Writer's pictureLaura Pullinen

Yhdessä rakennamme elinvoimaisen Porin

Kaupungin on omalla toiminnallaan helpotettava byrokratiaviidakossa seikkailevien tapahtumatuottajien työtä.

Sote-uudistuksen myötä kunnalta tulee lähtemään iso pala päätöskakusta maakunnalle. Näin ollen kunnissa voidaan panostaa elinvoimaa lisäävään päätöksentekoon: koulutukseen, kultuuriin ja elinkeinopolitiikkaan.

Pori on perinteikäs tapahtumakaupunki. Voimme olla ylpeitä Pori Jazzit ja SuomiAreenan yhdistävästä ’superviikosta’, Lainsuojattomat-festivaalista, Porisperesta – monesta tapahtumasta. Ne elävöittävät kaupunkiamme. Saavat kaupunkilaiset liikkelle, kutsuvat muualta Poriin.


Viime kesänä kaupunkikuvaamme elävöittämään saimme uusia muraaleja. Torin Satakieli-lava on vapaassa käytössä tapahtumille. Porin teatterin suurtuotanto Tuntematon sotilas on niittänyt mainetta jo läpi Suomen. Samurai Rauni Reposaarelainen vei Meri-Porin maailmankartalle.


Porin kulttuuritoimen tavoitteita voi poimia kupungin talousarviosta. Pori. Asenne. -strategiassa tapahtumat on nostettu omaksi tavoitekokonaisuudeksi. Satakunnan kulttuuristrategiassa yhdeksi painopisteeksi on määritelty elinvoiman lisäämisen kultuurin ja taiteen keinoin.


Kulttuuri ei ole vain teatteria ja oopperaa. Se on paljon muutakin. Se on lastenkulttuuria, kirjastopalveluita, katutaidetapahtumia, ruokafestareita, keikkoja ja stand upia. Monipuoliset kultuuripalvelut lisäävät kaupungin elivoimaa.

Helposti saatavilla olevat monipuoliset kulttuuripalvelut lisäävät ihmisten henkilökohtaista hyvinvointia sekä koko kaupungin elinvoimaisuutta.

Minä haluan tulevaisuudessa nähdä kaupungin ottavan yhä aktiivisemman roolin kulttuuripalvelujen ja tapahtumien tuottamisessa. Kulttuurialalla on myös paljon liiketoiminnan mahdollisuuksia. Moni Porin ylpeyden aihe ei ole kaupungin järjestämä, tukema toki. Ne ovat yksityisten yritysten ja yhteisöjen, jopa yksityisten henkilöiden aikaansaannoksia.


Meillä on paljon upeita kohteita, jotka oikein huutavat lisää elämää ympärilleen. Torin elävöittämisestä puhutaan koko ajan. Kävelykatu tarvitsee tukea, kun sen rooli mukautuu Puuvillan ja syksyllä avautuvan SAMKin kampuksen välissä. Tapahtumakäytössä keskustan puistot kaipaavat eloa muutenkin kuin SuomiAreenassa. Puhumattakaan sitten Meri-Porin upeista kohteista, kuten Reposaaresta ja Yyteristä. Kulttuuripalveluja tulee mahdollistaa myös niille kaupunkialueille ja lähiöihin, joissa ei luonnostaan kulttuuritoimintaa ole.


Jotta kaupungistamme tulee strategiansa mukaisesti Tapahtumien Pori,tarvitaan yhteistyötä. Elinvoimaisuus syntyy monitahoisesta yhteistyöstä – ainakin kulttuuritoimen, matkailupalvelujen, yritysten ja kolmannen sektorin välillä. Kaupungin on omalla toiminnallaan helpotettava byrokratiaviidakossa seikkailevien tapahtumatuottajien työtä.


Helposti saatavilla olevat monipuoliset kulttuuripalvelut lisäävät ihmisten henkilökohtaista hyvinvointia sekä koko kaupungin elinvoimaisuutta. Kulttuurin ja taidekasvatuksen ehkäisevän tehokkaasti mm. kuntien sosiaali- ja terveysmenoja. Tämä tavoite on kirjattu myös Porin Vihreiden kuntavaaliohjelmaan.


Yhdessä rakennamme elinvoimaisen kaupungin. Minun päätökseni oli asettua ehdolle Vihreissä. Mikä on sinun päätöksesi?

Comments


bottom of page