top of page
  • Writer's pictureLaura Pullinen

Opiskelijaystävällinen Pori on vetovoimainen Pori

Sain tänään viestin, jossa minulta kysyttiin mielipidettä porilaisesta korkeakoulutuksesta. Kiitos kysymyksestä! Se on erittäin ajankohtainen ja päätin julkaista ajatuksiani myös täällä. Suurin piirtein näin vastasin.


Porilainen korkeakoulutus kehittyy kovaa vauhtia. SAMK kasvattaa vahvasti vetovoimaansa. Yliopistokeskus on ainutlaatuinen keskittymä, jonka sisällä tehdään hienoa yhteistyötä yliopistojen sekä eri koulutusalojen välillä. Kummatkin ovat myös tietyssä valossa edelläkävijöitä. Eikä saa unohtaa Diakonia-ammattikorkeakoulun toimipistettä, joka täydentää erityisesti sote-puolen osaajien koulutusmahdollisuuksia.


Käynnissä oleva ALL IN -yrityskiihdyttämöhanke yhdistää hienosti korkeakoulut sekä 2. asteen. Tälläisiä yhteistyöhankkeita kaikissa mittakaavoissa soisi olla enemmän. Ne monipuolistavat opiskelijoiden oppimispolkuja, luovat verkostoja ja synnyttävät uusia ideoita, kokeiluja ja innovaatioita.


Jos ei ole opiskelijoita, ei ole korkeakouluja.

Molemmat korkeakoulut ovat ensiarvoisen tärkeitä Porin vetovoimalle. Näiden korkeakoulujen kehittymisen takaa se, että meillä on Porissa tyytyväisiä ja hyvinvoivia opiskelijoita ja nuoria aikuisia.


Katson asiaa vähän laajemmasta näkökulmasta. Minä haluan tulevaisuudessa nähdä Porin opiskelijaystävällisenä kaupunkina, jossa opiskelijoiden näkökulma otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa. Ei siis pelkästään suoraviivaisesti koulutukseen liittyvissä päätöksissä, vaan myös esimerkiksi joukkoliikenteessä, sote-kysymyksissä sekä vapaa-aika- ja kulttuuripalveluissa.


Jos ei ole opiskelijoita, ei ole korkeakouluja. Opiskelijaystävällinen kaupunki tekee myös sen korkeakouluista vetovoimaisia. Sen takia Porin tulee tehdä johdonmukaisesti töitä opiskelijoiden arjen helpottamiseksi.

Kyse on myös siitä, näkevätkö nämä Poriin tulevat (tai täällä pysyvät) opiskelijat Porin houkuttelevana kaupunkina jäädä asumaan ja työskentelemään opintojen jälkeen. Opiskelijoissa on tulevaisuuden asiantuntijat, työntekijät, yrittäjät ja päättäjät – heihin tulee panostaa.

Kommentare


bottom of page